Scholen VS weren woordenboek om 'orale seks'

Op scholen in het zuiden van de staat Californië is het vanaf heden verboden de tiende editie van het woordenboek 'Merriam Webster' bij je te hebben. Het woordenboek geeft namelijk een nogal expliciete definitie van de uitdrukking 'orale seks'. Een leerling zat met rode oortjes de beschrijving te lezen, waarna een ouder geschokt aan de bel trok. Ook het feit dat de term 'orale seks' überhaupt in het woordenboek staat is de school een doorn in het oog.

Het prestigieuze woordenboek is de afgelopen jaren veel gebruikt door leerlingen van een jaar of negen, tien, maar moet nu van de schoolboekenplanken verdwijnen. Men is namelijk bang dat de teksten 'seksueel aanstootgevend' en 'niet gepast voor deze leeftijd' zijn.

De schoolleiding en de ouders vallen over de nogal erg duidelijke verklaring voor het begrip 'orale seks'. De uitleg 'orale stimulatie van de genitaliën' is de preutse Amerikanen een doorn in het oog. "Het is moeilijk om rustig te gaan zitten en het woordenboek door te lezen, maar we doen ons best andere aanstootgevende begrippen te vinden", laat een woordvoerder weten.