[Afrika Cup] Uitslag Egypte - Kameroen

Egypte is erin geslaagd om de halve finales van de Afrika Cup te bereiken. De titelhouder was na verlenging met 3-1 te sterk voor Kameroen. Daardoor zijn de Egyptenaren nog altijd in de race om voor de derde keer op rij het Afrikaanse voetbaltoernooi op hun naam te schrijven.

De Egyptische ploeg begon in Benguela als favoriet aan de wedstrijd, maar na 25 minuten was de voorsprong voor Kameroen. De Ontembare Leeuwen, met Ajacied Eyong Enoh opnieuw in de basis, zagen een kopbal van Egyptenaar Hassan in eigen doel belanden. Nog voor rust herstelde Hassan, recordinternational met 170 interlands, zijn fout en zorgde voor de gelijkmaker. Van ruim dertig meter loste de Egyptenaar een schot op het doel van Kameroen en zag deze achter keeper Kameni belanden.

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op, maar naarmate het einde vorderde, werd Kameroen beter. Toch stond er na negentig minuten voetbal nog altijd een 1-1 stand op het scorebord, dus mochten beide landen gaan verlengen.

In deze verlenging pakte de Egyptische ploeg al snel een voorsprong. Mohamed Nagy Gedo profiteerde van een te korte terugspeelbal van Geremi en schoot de bal langs de keeper in het vijandelijke doel. Drie minuten later besliste Hassan het duel door zijn tweede doelpunt voor Egypte van de wedstrijd te scoren. Een vrije trap, die de doellijn niet gepasseerd heeft, werd goedgekeurd en dit betekende een 3-1 voorsprong in het voordeel van De Farao's.

In de slotfase kreeg Chedjou nog rood aan de kant van Kameroen en aangezien de stand niet meer veranderde, kan Egypte zich op gaan maken voor de halve finales van de Afrika Cup. In deze halve finale is Algerije de tegenstander. Dit zal een pikante ontmoeting worden, aangezien beide landen elkaar troffen om een ticket voor het WK van 2010 en Egypte toen dankzij een fel omstreden doelpunt een beslissingswedstrijd afdwong. Deze wedstrijd stond in het teken van fikse rellen, maar Algerije wist toen alsnog het WK te bereiken.