Scholieren geschorst om foto 'Kont van 2010'

De schoolleiding van een middelbare school in Harris County, onder de rook van de Texaanse stad Houston, heeft drie leerlingen zwaar gestraft voor hun deelname aan een geintje met een schoolfoto. Het drietal is geschorst en alle drie moeten ze 135 dollar, zo'n honderd euro, betalen om de foto te laten bewerken.

Meer dan zeshonderd leerlingen van de Cypress Ridge High School hadden zich verzameld voor een formele schoolfoto. Enkele van hen droegen een T-shirt met een letter, die samen de woorden 'CLASS OF 2010' zouden vormen. Alles ging volgens plan, totdat ineens de scholieren met de letters 'C' en 'L' uit de rij stapten. Ondanks dat de lokale media verder niet vertellen welke woorden er vervolgens werden gevormd, is er weinig fantasie voor nodig om te beseffen dat zo het zinnetje 'ASS OF 2010' werd gevormd, oftewel 'KONT VAN 2010'.

De leiding van de school nam direct harde maatregelen. De leerlingen die rondliepen met de letters 'A' en 'S' werden vervolgens voor drie dagen geschorst. Daarnaast moeten ze alle drie een bijdrage leveren voor het retoucheren van de schoolfoto, á 135 dollar de man. Een scholier merkte op dat het niet eerlijk was, omdat juist de 'C' en de 'L' wegliepen, terwijl de S'en en de 'A' bleven staan.