Het sportmoment van DerMeister

FOK!sport presenteert "Het sportmoment van..." Elke keer vertelt een ander crewlid van FOK!sport wat hun ultieme of memorabele sportmoment is. Dit keer is het de beurt aan DerMeister. Het vorige sportmoment was van Olga.

Aangezien iedereen van de sportcrew om een favoriet sportmoment werd gevraagd en de meeste mensen dit meteen konden bedenken, moest ik er in eerste instantie toch eens goed voor gaan zitten. Er zijn een hoop, vooral op het gebied van voetbal, momenten die mij bij zijn gebleven. Toch kies ik niet voor een voetbalmoment, maar voor een moment uit het darten. Het was een jaartje of drie terug, tijdens de Lakeside BDO WK darts van 2007 in Frimley Green. Martin Adams, dé favoriet in de finale, trof de redelijk onbekende maar zeer verrassende Phil Nixon.

In het toernooi, zonder de naar de PDC overgestapte Van Barneveld, bereikte Adams na een bloedstollende halve finale tegen Mervyn King de eindstrijd van het toernooi. Hij stond in die partij met 5-2 voor, maar gaf deze bijna alsnog uit handen, aangezien King erg sterk terugkwam tot 5-5. Toch won Wolfie uiteindelijk met 6-5 en daardoor kon ik m'n favoriete darter van dat moment in de finale bewonderen. Phil Nixon moest een makkie worden, want als je King kon verslaan, dan was Nixon natuurlijk een eitje. Die Nixon mocht ik eigenlijk al helemaal niet, want hij wist de toen geweldig spelende Niels de Ruiter uit het toernooi te gooien. Dus moest Adams, ook om mij gelukkig te stellen, die Nixon van het podium blazen.

Ik ging er die zondagavond eens goed voor zitten en zag dat Adams totaal geen moeite had met die zenuwachtig spelende Nixon. Adams won de eerste set wel erg gemakkelijk van zijn opponent. Er hing totaal geen vuiltje in de lucht voor de Engelsman, maar natuurlijk dacht iedereen terug aan die halvefinalepartij tegen King. Ook toen begon hij supersterk, maar op het moment dat het er op aankwam, faalde hij. Toch won Adams vervolgens elke set die hij kon winnen en eigenlijk kon het al niet meer misgaan. Het werd 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en toen beide mannen gingen pauzeren, was het zelfs al 6-0 voor Adams. Dit kon geen waar zijn, met 6-0 leiden in een Lakeside-finale! Adams had slechts nog één set nodig om de winst binnen te slepen. Die pauze van een paar minuten leek wel een uur, want ik wou zo snel mogelijk zien hoe Adams het toernooi ging winnen.

Beide darters kwamen het podium weer op en behalve de gehele zaal in Frimley Green, ging ook ik me opmaken voor de volgende set, die eigenlijk de laatste van de wedstrijd zou moesten worden. Dit moest voor ons allemaal nog even uitgesteld worden, want Nixon won plots zijn eerste set van de wedstrijd. Ach, kan gebeuren. Ook de sets daarop wist Nixon, tegen mijn zin in, te winnen. Wat is er aan de hand? Is het dan echt een syndroom aan het worden voor Adams? Het zal toch geen waar zijn dat Nixon terugkomt in de partij? Allemaal vragen die ik snel beantwoord kreeg.

Het was niet te geloven, maar die misselijke Nixon kwam zelfs op gelijke hoogte met Adams! Onmogelijk, in een dartfinale terugkomen van 6-0 tot 6-6! Wat was er toch met Adams aan de hand? Straks zou hij de finale nog verliezen, die hij halverwege nog riant wist te leiden! De dertiende set moest beslissing brengen en daarin was Nixon ineens niet meer de darter die hij de zes sets daarvoor wel was. Adams herpakte zich en won deze set met 3-0 in legs. Gelukkig sleepte hij daardoor alsnog zijn eerste Lakeside-toernooi van zijn loopbaan binnen. Wat maakten ze er een spannende en mooie finale van, al had Adams het na zeven sets al willen beslissen, denk ik.

Het slot van de spannende finale tussen Adams en Nixon:

Submitter:  Bron: FOK!sport