Onrust bij Rabo's zakenbank

De Rabobank overweegt zijn Nederlandse zakenbank, Rabo Securities, te verhuizen van Amsterdam naar Utrecht, en afdelingen over te hevelen naar andere Rabo-onderdelen, meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

Volgens de krant zorgt het plan voor onrust onder de zakenbankiers. Rabobank bevestigt het bestaan van het plan, maar zegt dat er nog geen besluit is genomen. Bestuurder Sander Pruijs van Rabo International stelt tegenover de krant de zakenbankactiviteiten op het hoofdkantoor in Utrecht te willen concentreren om 'de strategische dialoog met klanten te versterken'.

Volgens Pruijs vragen klanten er om en is er onder de medewerkers van Rabo Securities een breed draagvlak voor het plan. De naam Rabo Securities wordt waarschijnlijk losgelaten, aldus FD.

Ingewijden stellen tegen het FD dat een deel van de zakenbank moet worden toegevoegd aan de afdeling die de vijftig grootste klanten onder zijn hoede heeft. De zakenbankiers zien dat naar verluidt niet zitten 'omdat die vijftig niet de klanten zijn waar zij nu veel werk voor verrichten'.

Rabo Securities heeft nu een eigen vestiging in de Amsterdamse Rembrandt Toren. Daar werken tientallen bankiers aan fusies en overnames, aandelenemissies en aandelenhandel.

Submitter:  Bron: Novum/Dow Jones