Rockstar reageert op klachten over slechte werkomstandigheden

De laatste tijd deed op internet het verhaal de ronde dat ontwikkelaar Rockstar niet goed voor zijn personeel zou zorgen in de San Diego-studio. Dit verhaal ontstond door een brief die ondertekend was door een aantal mensen die claimden echtgenotes te zijn van medewerkers van de studio. In deze brief klaagden ze dat Rockstar haar medewerkers zes dagen in de week werkdagen van twaalf uur liet maken en dat het bedrijf loog over deadlines.

Rockstar reageerde onlangs op deze klacht. Ze deden de verhalen af als geruchten gepost op internet door een paar anonieme mensen, waarna het domweg geloofd werd door bezoekers van die bulletinboards. De ontwikkelaar claimt geen ideale werkomstandigheden, maar zegt tevens dat er geen bedrijf is dat wel aan die voorwaarde voldoet. De studio heeft 900 man in dienst, sommige van hen al geruime tijd.

Het bedrijf is teleurgesteld als een groep voormalig medewerkers niet tevreden was over de tijd die ze hebben doorgebracht als werknemer, maar het overgrote deel van het team is er op gericht om games te maken die aan de grenzen van de techniek liggen. Het personeel is belangrijk voor Rockstar en ze proberen dan ook een creatieve en ondersteunende werkomgeving te onderhouden, dat moet wel om toptitels te kunnen afleveren. 

Het maken van AAA-titels is een enorme uitdaging en Rockstar zal dan ook zijn best blijven doen om de grootste talenten uit de industrie aan te trekken en deze vervolgens ook vast te houden. Deze mensen worden gewoon ondersteund op elke manier die Rockstar kan bieden.