Boschker: "Sommigen lopen kantjes ervan af"

FC Twente kwam voor het tweede keer in 2010 niet tot winst in de Eredivisie. Doelman Sander Boschker was na afloop van het nieuwe puntenverlies tegen FC Groningen (0-0) niet te spreken over de instelling van zijn ploeggenoten.

"We zijn totaal niet happy met ons vertoonde spel", zegt Boschker na afloop tegen de NOS. "Dat is nu al twee wedstrijden zo. We moeten nog harder gaan werken om de agressiviteit terug te krijgen. We creëren ook niet veel kansen meer."

"Sommige jongens werken heel hard, anderen lopen de kantjes ervan af", stelt de routinier. "Dat is kwalijk. De trainer zal er wel wat van zeggen. Hij heeft er in de kleedkamer ook al over gesproken. We moeten wedstrijden winnen, het maakt niet uit hoe. Dan keert een bepaald vertrouwen terug en dan komt ook het voetbal vanzelf weer."

"Iedereen heeft wel eens een dip, kijk maar naar Ajax en sc Heerenveen. Alleen PSV blijft constant. Tegen Roda JC speelden zij ook niet geweldig, maar ze winnen wel. Dat is dan net de klasse die PSV heeft", besluit de 39-jarige Boschker, die tegen Groningen een Eredivisie-record van Willy van der Kuijlen evenaarde. De Tukker speelde zijn 528e competitieduel. De doelman kan zondag tegen Roda JC de speler worden met de meeste Eredivisie-duels op zijn naam.