Uitslagen vierde ronde FA Cup

Dit weekend werd er in de Engelse Premier League één wedstrijd gespeeld. Dat ging om het treffen tussen Manchester United en Hull City (4-4). De overige ploegen kwamen uit in de vierde ronde van de FA Cup. Hieronder vind je een overzicht van deze ronde in het Engelse bekertoernooi.

Stoke City verrast Arsenal in eigen huis

Stoke City heeft in de FA Cup voor een enorme stunt gezorgd door Arsenal met 3-1 te verslaan. Riccardo Fuller was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. Hij maakte namelijk twee doelpunten. Fuller maakte zijn eerste doelpunt al na 68 seconden. Een ingooi van Rory Delap, die er om bekend staat hard te kunnen gooien, bracht de bal tot aan zijn ploeggenoot, waarna de bal in het net verdween.

Vlak voor rust kwamen The Gunners nog wel op gelijke hoogte, maar na de thee was het gedaan met het verzet van de ploeg uit Londen. In de 78e minuut liet Fuller zijn tweede treffer van de wedstrijd aantekenen, waarna Whitehead in de laatste vier minuten van de wedstrijd voor het slotakkoord tekende en de eindstand op het bord schoot.

Tottenham Hotspur moet op herhaling tegen Leeds United

Ook Leeds United zorgde dit weekend voor een stunt. De ploeg, die in de derde Engelse divisie uitkomt, sleepte namelijk een gelijkspel uit het vuur in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Hierdoor zullen beide ploegen nogmaals tegen elkaar moeten spelen.

The Spurs kwamen in eigen huis twee keer op voorsprong, maar de bezoekers kwamen even zovaak weer terug. Op slag van rust bracht Peter Crouch de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar vlak na de thee was het Jermaine Beckford die de gelijkmaker liet aantekenen. Een kwartier voor tijd kwam Tottenham Hotspur via Roman Pavlyuchenko wederom op voorsprong, maar Beckford zou uiteindelijk het laatste woord hebben.

In blessuretijd profiteerde de speler namelijk van een toegekende strafschop, waardoor beide ploegen het nu nogmaals tegen elkaar op zullen moeten nemen.