Optreden Kempi ontaardt in chaos

Een voortijdig afgebroken optreden van rapper Kempi in een discotheek in het Gelderse Dinxperlo is eergisteravond ontaard in een chaos. Zo'n duizend tieners wilden tegelijkertijd hun jas afhalen. De garderobe van de Achterhoek Arena was niet bestand tegen deze drukte, waardoor een paar honderd kinderen in de buitenlucht zonder jas moesten staan.

De show van Kempi werd afgebroken nadat er problemen waren met de geluidsinstallatie. Alle bezoekers gingen gelijktijdig naar de garderobe. De balie kon dit niet aan en viel om. Hierna ontstond chaos: tieners raakten in de verdrukking, garderoberekken vielen om en jassen konden niet meer worden teruggegeven.

Bij een temperatuur rond het vriespunt stonden honderden jongeren buiten te wachten tot ze hun jas konden ophalen. Het verkeer liep vast vanwege de vele ouders die hun kinderen op kwamen halen.

Op de parkeerplaats gingen meerdere groepjes kinderen met elkaar op de vuist. Een meisje is in het ziekenhuis behandeld aan de verwondingen in haar gezicht.