Left 4 Dead 2 krijgt bots in Versus-mode

Terwijl Valve hard bezig is met de eerste DLC voor Left 4 Dead 2 (en naar we hopen ook met Half-Life 2: Episode 3) zijn ze ook bezig met een patch voor de zombieshooter. De patch zal zich vooral richten op enkele irritaties in Versus-mode.

Allereerst biedt de patch ondersteuning voor bots voor het Infected-team, zodat je niet meer ineens in je eentje tegenover vier Survivors staat. Daarnaast zal autospawning voor de Infected uitgezet worden in de epische finales aan het eind van iedere campagne. Nu wil het nogal eens gebeuren dat je als Infected auto-spawnt voor het machinegeweer van de Survivors, niet de beste positie om automatisch neergezet te worden.

Valve gaat auto-spawning dus uitzetten, maar komt om ons te verblijden met enkele leuke statistiekjes. Zo blijkt dat een enkele Survivor 34,56% kans heeft om een finale te overleven, waarbij de Concert Finale van Dead Carnival het beste scoort met 50%. Dit komt waarschijnlijk omdat er enkele bekende plekken zijn waar vanaf het makkelijk kills maken is als Survivor zonder dat je erg kwetsbaar bent. Valve belooft ons om ook deze plekken binnenkort aan te pakken met een patch. Een andere veelgehoorde vraag is welke game-mode populairder is, Versus of Campaign? Volgens Valve blijkt dat de twee ongeveer evenveel gespeeld worden, ze wisselen elkaar af als populairste game-mode. Als laatste nieuwtje komt het nieuws dat men is begonnen met de voice-acting voor The Passing, helaas wilt Valve nog geen datum vrijgeven voor de DLC.

Left 4 Dead 2