Uitslagen Jupiler League speelronde 23

Dit weekend werd in de Jupiler League de 23e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende maandag.

Van de top 6 kwamen vanavond vier clubs in actie. Alle vier wisten deze clubs hun wedstrijden te winnen. Koploper De Graafschap won van Helmond Sport met 4-0. Van Westerop brak in de veertiende minuut de wedstrijd open door de bal in eigen zijn eigen goal te schieten. Bargas verdubbelde enkele minuten later die score, en maakte er vlak na rust zelfs 3-0 van. In de 72e minuut maakte Van Beukering een goal, waardoor het 4-0 werd. In de slotfase had Buijs de kans om de 5-0 te maken, maar hij miste de penalty. Door de overwinning blijft De Graafschap koploper. sc Cambuur blijft in het spoor van De Graafschap dankzij een 1-0 overwinning tegen BV Veendam. Het doelpunt viel al negen seconden en werd gemaakt door de van Go Ahead Eagles overgekomen aanvaller Ghoochannejhad.

Van de bottom three waren er maar liefst twee clubs die punten wisten te halen vanavond. FC Emmen speelde thuis tegen FC Dordrecht en kwam in de 49e minuut op voorsprong via Paridaans. Die voorsprong wist het lange tijd vast te houden en de Drentse ploeg leek eindelijk weer eens een overwinning binnen te slepen. In de 92e minuut kwam FC Dordrecht echter alsnog langszij door een doelpunt van Kalisse: 1-1. FC Oss kwam thuis tegen FC Volendam nog met 1-0 voor na negen minuten, maar in de 77e minuut maakte Volendam gelijk, waardoor ook hier de punten werden verdeeld. Nummer laatst Haarlem haalde geen punten vanavond, op bezoek bij Excelsior werd met 3-0 verloren.