Utrecht krijgt geen wolkenkrabber

De provincie Utrecht krijgt voorlopig geen wolkenkrabber. De plannen voor het project Belle van Zuylen in Leidsche Rijn zijn door de economische situatie van de baan.  Minister Cramer is aangenaam verrast met het nieuws. In de provincie wordt het een 'begrijpelijke en verstandige keuze' genoemd.

Het complex, dat met 262 meter het hoogste gebouw van Nederland zou worden, moest in één keer worden gebouwd. Wethouder ruimtelijke ordening Harrie Bosch zegt dat dat op dit moment financieel niet haalbaar is. "Het zou ons te veel tijd en mankracht kosten om dit project in goede banen te leiden."

Minister Cramer van Milieu is blij dat de toren er niet komt. "Er zou een streep gezet worden door de openheid van het Groene Hart. Onze blijdschap is groot dat het niet doorgaat." De gedeputeerde van de provincie Utrecht zegt dat de toren grote impact op het landschap zou hebben en hij vond de beoogde locatie onlogisch.

De ontwerper van Belle van Zuylen spreekt van een 'emotionele strop', maar hij houdt zijn droom levend. "Als zich vandaag een andere gemeente meldt met interesse voor de Belle van Zuylen, dan houd ik mij aanbevolen."