Rossi wil niet naar F1 ondanks goede test

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft gisteren op het circuit van Barcelona zijn tweedaagse test met de Ferrari goed afgesloten. De Italiaan reed op een opdrogende baan van Barcelona enkele kwalificatieronden met de F2008 en kwam tot een tijd van 1:21,900.

Deze tijd reed hij met een twee jaar oude bolide met slicks uit de GP2-series er op gemonteerd. Vergelijken met de tijden van de Formule 1 is niet helemaal mogelijk, maar dat de Italiaan snel was blijkt wel uit het feit dat Kimi Räikkönen met de F2008 in het derde deel van de kwalificatie maar nipt sneller was. De Fin had echter wel meer brandstof aan boord dan Rossi had. Vorig jaar klokte Jenson Button in de Brawn GP een tijd van 1:20,527 op Montmelo.

"We hebben de laatste drie kwartier besteed aan het neerzetten van een snelle tijd met weinig brandstof en verse banden. Ik heb alles gegeven om zo'n tijd neer te zetten," zei Rossi die het circuit van Barcelona meer kan waarderen dan dat van Mugello. "Hier is het leuker, omdat het een beetje makkelijker is. Je moet in Mugello meer inspanning leveren, terwijl deze baan echt fantastisch is voor zowel motorfietsen als auto's. Ik moet wel toegeven dat bocht tien wat krap is en dat je veel later remt."

Een overstap naar de Formule 1 ziet de Italiaan ondanks de goede resultaten niet zitten. "Op het moment dat ik naar de Formule 1 ga ben ik te oud. Daar zijn fantastische coureurs. Ik heb het in mijn wereld naar mijn zin en dat is de motorsport. Dit is gewoon wat afleiding, wat lol en ik ben iedereen dankbaar voor de kans die ik gekregen heb."