Red Bull wil Ferrari en McLaren onder druk zetten

Red Bull Racing wil dit seizoen Ferrari en McLaren in de Formule 1 het vuur aan de schenen leggen. De Oostenrijkse renstal was vorig jaar in een felle strijd met Brawn GP verwikkeld om de wereldtitels, maar miste op enkele momenten de slag. Dit jaar zullen Ferrari en McLaren terug zijn aan het front, maar ze zullen weten dat er aan hun stoelpoten gezaagd wordt.

Teambaas Christian Horner zegt dat de renstal uit Milton Keynes geleerd heeft van de fouten die in het verleden gemaakt zijn. "We hebben vele lessen geleerd en het team is als groep zijnde een stuk volwassener geworden. We hebben zes overwinningen geboekt, zijn tweede in beide kampioenschappen geworden, hebben vier één-twee'tjes behaald, polepositions gepakt en zijn consistent geweest in de ontwikkeling," zei de Brit tegen Autosport.

"We willen bouwen op de geleerde lessen en ik denk dat Ferrari en McLaren het vuur aan de schenen gelegd zal worden. Het zijn twee formidabele teams en het zou fout zijn om de combinatie Ferrari-Alonso te onderschatten of dat de twee meest recente wereldkampioenen bij McLaren rijden. De F1 gaat een geweldig seizoen tegemoet. Ons doel is dit jaar mee te doen om het kampioenschap en we zijn er van overtuigd dat we competitief zullen zijn in Bahrein."