Uitslagen Copa del Rey

Sevilla lijkt de halve finale van de Spaanse Copa del Rey niet meer te kunnen ontgaan. De bedwinger van de bekerhouder zegevierde met liefst 0-3 bij Deportivo de La Coruña.

In Riazor was het eenrichtingsverkeer. Deportivo kon geen vuist maken, en moest uiteindelijk ook een tegentreffer slikken toen Álvaro Negredo over doelman Manu kopte. Na rust beslisten de bezoekers de wedstrijd. Invaller Diego Perotti zette na een uitstekende actie voor, en vond Renato voor de goal. Even later zorgde Jesús Navas voor de 0-3, waardoor de return volgende week een formaliteit lijkt.

Elders verraste Getafe met een zege bij Mallorca. Via Manu del Moral en debutant Miku werd het na rust 0-2. In blessuretijd deed Chori Castro nog iets terug, maar het blijft een moeilijke opgave voor Mallorca in Madrid. Real Racing Club de Santander deed goede zaken thuis tegen Osasuna. Het hoefde nauwelijks tegenstand te dulden en liep door prachtgoals van Gonzalo Colsa en invaller Papa Kouli Diop uit naar 2-0. Ook hier kon de tegenstander in de slotfase nog iets terugdoen via Walter Pandiani.

Atlético de Madrid kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel met tweedeklasser Celta de Vigo. De club uit de Segunda División kwam al vroeg op voorsprong via Roberto Trashorras, maar binnen het kwartier kopte Tiago, die voor het eerst in de basis startte bij de Madrilenen, zijn ploeg op gelijke hoogte. Volgende week zijn de returns.