McLaren contracteert 14-jarig Nederlands talent

McLaren heeft de 14-jarige karter Nyck de Vries opgenomen in haar young driver development programme. Hij zal worden gemanaged door Anthony Hamilton, de vader van coureur Lewis Hamilton. Deze ziet het zitten in de jonge Sneker.

"Nyck is een zeer veelbelovend jong talent. We kijken er naar uit om hem in zijn juniorenloopbaan bij te staan door hem de steun en training te geven die hij nodig heeft om succes te behalen," zei Anthony Hamilton. "Zijn vader Hendrik heeft hem in zijn loopbaan fantastisch ondersteund en is fundamenteel geweest in de opvoeding door hem niet alleen een geweldige jonge coureur te laten worden, maar ook een keurige jongen. We denken dat met de juiste hoeveelheid steun zijn carrière naar het hoogste plan getild kan worden."

"Mijn bezoek aan het McLaren Technology Centre was een fantastische ervaring en ik ben vereerd en dankbaar om met de steun van McLaren mijn carrière te kunnen ontwikkelen," zei De Vries. "Hun voorzieningen zijn ongelooflijk en ik denk dat ze me zeer goed kunnen helpen met het verbeteren van mijn rijvaardigheid, mijn fitness en mijn race-ervaring."