FA gaat om de tafel met City en United vanwege rivaliteit

De FA gaat om de tafel met de beide clubs uit Manchester om nieuwe excessen tussen de clubs in de return in de League Cup-halve finale van volgende week te voorkomen.

Volgende week spelen Manchester City en Manchester United de beslissende wedstrijd om de halve finale van de Carling Cup.

De eerste wedstrijd einidigde in het voordeel van City. Tot tweemaal toe was het voormalig United-speler Carlos Tevez die scoorde voor de lichtblauwen en de eindstand op 2-1 bracht. Tevez vierde zijn tweede doelpunt op provocerende wijze. Hij rende naar de middenlijn, stopte daar en keerde zich tot de bank van United en trainer Sir Alex Ferguson.

Manchester United-speler Gary Neville zou vervolgens een handgebaar hebben gemaakt naar de Argentijn. De FA heeft officieel laten weten geen sancties op te leggen over hetgeen is voorgevallen, maar vreest voor een escalatie in de wedstrijd van volgende week.

De gesprekken tussen de clubs zullen informeel worden gehouden, maar toch hoopt de Engelse bond dat de clubs de zaak serieus zullen nemen. Ook vanwege de grote aandacht voor de derby vanuit heel de wereld.