0800-1112 ruim 20.000 keer gebeld

Al achtduizend mensen hebben vanochtend tussen zes en elf uur gebeld met het actienummer 0800-1112. Dat meldde een woordvoerder van Radio 555. In de radio en tv-studio in Hilversum staan bekende Nederlanders in het belpanel slechts een deel van de vele bellers te woord.

De overige telefoontjes worden doorgeschakeld naar een van de tien callcenters, waarvan een in België. Volgens de woordvoerder is het aantal beschikbare telefoonlijnen oneindig groot en lukt het daardoor iedereen om verbinding te krijgen, al stuiten bellers tijdens piekuren op een computer.

"Bij extreme drukte krijgen bellers een bandje te horen en kunnen ze hun telefoonnummer achterlaten. Ze worden dan spoedig teruggebeld. Het is dus niet meer zoals vroeger dat het niet lukt om er doorheen te komen. Een limiet is er niet." Radio 555 was rond het middaguur precies zes van de vijftien uur op gang.

De bekende dj's Ruud de Wild en Erik de Zwart presenteren de gezamenlijke uitzending van zeven radiostations tot twee uur vanmiddag.

Update 18:44 Op Radio 555 is zojuist bekendgemaakt dat inmiddels meer dan 20.000 mensen hebben gebeld om hun donaties voor Haïti door te geven. De lijnen blijven geopend; om twaalf uur wordt op Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 het tot dan toe opgehaalde bedrag bekendgemaakt.