Cervélo TestTeam haalt Becker

Charlotte Becker gaat deel uit maken van het Cervélo TestTeam voor 2010. De Duitse wielrenster is zowel op de baan als weg zeer bedreven.

De 26-jarige is een voormalig Duits kampioene tijdrijden en Europees kampioene puntenkoers. Afgelopen seizoen won de renster vier etappes en een derde plaats overall in de Giro della Toscana voor de nu niet meer bestaande Equipe Nürnberger.

"Ik heb vorig jaar het Cervélo-team gezien en het team zag er erg professioneel uit. Nu ben ik trots dat ik daar deel van uit maak en ik kijk uit naar het komend seizoen", aldus Becker. "Ik denk dat het echt een sterk team is en ik wil zo goed als mogelijk mijn steentje bijdragen." De Duitse heeft zeker ambities: "Als het even kan, ga ik voor goede resultaten, zeker in het tijdrijden. Ik kan niet wachten om de tijdritfietsen van Cervélo te gebruiken."

Sportief directeur bij Cervélo TestTeam, Egon van Kessel, ziet haar als een goede aanvulling. "Charlotte is zowel een uitstekend tijdrijder als sterk op de baan, vooral in de ploegenachtervolging. Ze zal een echte aanwinst zijn voor het team, en zal vechten voor onze zeges. Om het team op z'n best te laten presteren, voor al onze doelen, hadden we nog één renner nodig. We zijn erg blij dat we Charlottes talenten konden vastleggen."