[NHL] Blues verspelen weer voorsprong maar winnen alsnog

De St. Louis Blues lijken er dit seizoen een sport van te maken om voorsprongen weg te geven. Dit heeft ze in de eerste helft van het seizoen erg veel punten gekost, en kostte uiteindelijk ook toenmalig coach Andy Murray zijn baan. Dit keer verspeelden de Blues een 3-1 voorsprong na de eerste periode, maar wonnen ze dit keer alsnog in overtime.

De vlam sloeg al snel in de pan in de eerste periode doordat Travis Moen van de Canadiens en BJ Crombeen van de Blues binnen twee minuten begonnen te vechten. Even later werd de eerste goal ook al gescoord. De Blues scoorden in de powerplay nadat Canadiens-verdediger Hal Gill op het strafbankje moest zitten vanwege het vertragen van het spel. David Perron veranderde een schot van Alex Steen van richting.

Even later scoorde Paul Kariya de tweede goal. Goalie Carey Price was uit positie na een afstandsschot en stond gedeeltelijk naast zijn doel. Dit leek geen probleem omdat de puck achter het doel terecht kwam. Kariya pikte de puck echter op en schoot deze slim tegen de achterkant van het been van de goalie aan, waarna hij in het doel verdween.

Vier minuten later ontstond er een vreemde situatie. Goalie Carey Price kwam ver uit zijn doel om de puck te spelen, maar werd hard geraakt door Cam Janssen. Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij iedereen betrokken was. Omdat Price er ook middenin stond verliet ook Blues-goalie Ty Conklin zijn positie om de teams weer in balans te brengen. Deze kreeg daar achteraf echter een tijdstraf voor waardoor de Canadiens het in de powerplay mochten proberen. Het was direct raak via Benoit Pouliot die scoorde uit een pass van Thomas Plekanec. Tien seconden voor het einde van de periode maakten de Blues echter nog de 3-1. Alex Steen wist de rebound van een schot van Jay McClement binnen te tikken.

In de tweede periode viel er een stuk minder te beleven. De ploegen gingen redelijk gelijkop, maar gescoord werd er niet. In de derde periode gebeurde dat halverwege wel. Pouliot maakte zijn tweede van de avond uit een pass van Scott Gomez, waardoor de wedstrijd ineens een stuk spannender werd. De Canadiens speelden de gehele periode sterker, dus het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk pas dertig seconden voor het einde van de periode. Michael Cammalleri veranderde een schot van verdediger Jaroslav Spacek uit de lucht van richting en liet Conklin kansloos.

In de overtime periode scoorde Andy McDonald alsnog de winnende treffer voor de Blues. Hier ging nog een grote kans van de Canadiens aan vooraf. Conklin wist echter knap redding te brengen op de poging van Andrei Markov. "We wisten dat ze er vol voor zouden gaan in de derde periode. Het is jammer dat we dan alsnog de leiding uit handen geven, maar ik ben alsnog blij met de twee punten", aldus de nieuwe coach Davis Payne.

Uitslagen NHL

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 3-4 (OT)
New Jersey Devils - Florida Panthers 2-0
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-3 (OT)