Villa na spektakelstuk naar League Cup-finale

Aston Villa heeft door een 6-4 zege op Blackburn Rovers de finale van de League Cup bereikt. De ploeg uit Birmingham behaalde het opmerkelijke resultaat in de return van de halve finale van het tweede Engelse bekertoernooi. De eerste wedstrijd had Villa uit al met 1-0 gewonnen.

De thuisploeg leek op Villa Park tegen een verrassing aan te lopen toen Blackburn een 0-2 voorsprong nam. Nikola Kalinic scoorde in de tiende en de 26e minuut, maar het dubbele salvo van de Kroaat bleek niet voldoende. Via Stephen Warnock en een door James Milner benutte penalty was het bij rust alweer gelijk.

In de tweede helft haalde Aston Villa stevig door. De score liep op naar 5-2 door een eigen doelpunt van Steven Nzonzi en goals van Daniel Agbonlahor en Emile Heskey. Daarmee leek de finale binnen, maar Blackburn weigerde te capituleren. Eerst maakte Martin Olsson de achterstand weer wat draaglijker, zes minuten voor tijd scoorde oud-Feyenoorder Brett Emerton de aansluitingstreffer.

Met 5-4 werd de slotfase nog enigszins spannend. In de blessuretijd maakte Engels international Ashley Young een definitief einde aan de dromen van Blackburn. Zijn treffer betekende de 6-4 en bracht een ongekende vreugde teweeg bij het thuispubliek. Na het laatste fluitsignaal bestormde dat massaal het speelveld.

Manchester City of Manchester United is de tegenstander in de finale. City won de heenwedstrijd van die halve finale dinsdag met 2-1. Volgende week is de return op Old Trafford. De eindstrijd is op 28 februari op Wembley.