Uitslagen Eredivisie inhaalronde 18 (2)

Vandaag en gisteren waren er in de Eredivisie nog twee inhaalwedstrijden van speelronde 18. PSV wist na het puntverlies van FC Twente eerder deze week de koppositie over te nemen.

FC Groningen heeft voor de tweede maal dit seizoen de Derby van het Noorden gewonnen. sc Heerenveen werd in de Euroborg met 2-0 verslagen. Groningen zette direct druk en dat resulteerde na dertien minuten in een 1-0 voorsprong. Matavz wist drie verdedigers te omspelen en schoot de bal zo achter de keeper van sc Heerenveen. Heerenveen kwam na deze achterstand beter in het spel, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Na rust werden de kansen groter voor Heerenveen met onder andere een schot op de lat van Losada, maar toch was het FC Groningen dat scoorde. Granqvist wist uit een vrije trap raak te koppen: 2-0. Heerenveen probeerde hierna nog aansluiting te vinden, maar Luciano, de keeper van FC Groningen, wist de spaarzame kansen voor Heerenveen te keren. Het was voor het eerst sinds 2006 dat FC Groningen thuis weer eens van Heerenveen won. Vorig seizoen werden beide duels nog gewonnen door Heerenveen, beide keren door een doelpunt in de 90e minuut.