Radio-dj Arjen Grolleman (37) overleden

Arjen Grolleman, radio-dj bij KinkFM is vandaag plotseling overleden. Dat maakten Kink FM, Vereniging Veronica en Veronica Holding vandaag bekend. Grolleman werd 37 jaar.

Grolleman was al op jonge leeftijd erg geïnteresseerd in radio en hij richtte op de middelbare school zijn eigen radiozender op. In 1995 is het dan zo ver: hij mag Hollandse hits draaien bij Holland FM, dat later overgenomen wordt door het publieke Veronica. Rob Stenders zag een gedreven dj in hem en vraagt hem bij Kink FM te komen.

Vanaf het allereerste moment (oktober 1995) is Grolleman te horen op het alternatieve radiostation. Hij blijft het radiostation trouw, ook wanneer het een jaar wat minder gaat. Grolleman blijft vrijwillig bij de zender programma's maken en wordt al snel programmaleider en muzieksamensteller bij de zender, om in 2006 samen met Jantien van Tol het directeurschap van Kink FM te delen. Vanaf 1998 verlaat hij Veronica dan ook om zich volledig op Kink te storten. Hij vindt namelijk dat je van hitradio alleen maar 'ongelukkig' wordt. "Bij Kink zit je niet voor het geld. Als je niet heel veel van muziek houdt loop je er gillend weg."

Muziek en radio blijken voor Grolleman een passie, een levenswerk. "Er is niets mooier dan mensen overtuigen dan jouw muzieksmaak. Het is een roeping", aldus Grolleman. En toch roest oude liefde niet. Grolleman keerde in augustus 2002 weer terug bij het vernieuwde Veronica. In het begin als muzieksamensteller, maar tussen 2003 en 2006 is hij op de zender te horen met Concert Classics.

Deel je ongeloof over het overlijden van Grolleman ook in dit topic.