[NHL] Ducks winnen achtste thuiswedstrijd op rij

De Anaheim Ducks hebben hun achtste thuiswedstrijd op rij gewonnen. Na een 4-0 voorsprong werden dit keer de Buffalo Sabres met 5-4 verslagen, tot op dat moment het hoogst geplaatste team uit de Eastern Conference. In de tweede periode, waar de Sabres tot 4-3 terugkwamen en veel meer schoten op doel hadden was het nog even zweten voor de Ducks-fans, maar de goal van Troy Brodie in de derde periode gaf weer wat extra lucht.

De Ducks lijken hierdoor net op tijd weer mee te gaan doen in de race om de playoff-plaatsen. In de NHL is het lastig om een grote voorsprong in aantal punten op te bouwen, maar daardoor ook lastig om een eenmaal opgelopen achterstand weer in te halen. Dit is mede ingegeven door het feit dat teams voor het halen van de overtime ook een punt krijgen en een overwinning slechts twee punten oplevert. De ploeg uit Anaheim staat nu elfde in de conference met vier punten achterstand op de nummer 8, de Los Angeles Kings. De beste acht teams uit de conference plaatsen zich voor de play-offs. De Ducks wonnen zeven van hun laatste tien wedstrijden.

Na tien minuten spelen stond het al 4-0 voor de Ducks, waarna Buffalo-goalie Patrick Lalime gewisseld werd voor Ryan Miller. Deze deed het een stuk beter met achttien gestopte schoten uit negentien pogingen. De eerste goal was een schot van sterspeler Ryan Getzlaf uit de rebound van een schot van Corey Perry. Vervolgens scoorde Evgeni Artyukhin uit een uitbraak die ontstond na een fout van Sabres-verdediger Henrik Tallinder. De 3-0 kwam op naam van Mike Brown die een knappe pass van Artyukhin eenvoudig kon binnentikken. De laatste goal van de periode was voor Bobby Ryan. Hij scoorde in de powerplay door een schot van Getzlaf van richting te veranderen.

De tweede periode gaf een volledig ander wedstrijdbeeld. De Sabres domineerden en kwamen terug tot 4-3 via goals van Tim Connolly, Clarke MacArthur en verdediger Steve Montador. De eerste goal was een klutsgoal, de tweede een hard schot dat goalie Jonas Hiller, die overigens een goede wedstrijd speelde, slechts gedeeltelijk kon stoppen. Vervolgens schoof de puck langzaam het doel in. Montador scoorde met een backhand-schot. De Sabres hadden in deze periode elf schoten op doel, de Ducks slechts drie.

In de derde periode was het nog lang spannend. De Sabres hadden nog steeds het betere van het spel, maar het duurde nog vijftien minuten voor de eerste goal viel. Deze was voor de thuisploeg via Troy Brodie die de puck plotseling uit een klutssituatie aan zijn stick kreeg. De goal van Jochen Hecht met nog een minuut te spelen kwam te laat om de wedstrijd richting overtime te sturen.