'Nova en Netwerk verdwijnen'

De actualiteitenprogramma's Netwerk en Nova verdwijnen. Voor Nova komt een Nieuwsuur in de plaats, meldt de Volkskrant vandaag op basis van bronnen in Hilversum. De verandering is nodig doordat de omroepen BNN en Max meer uitzendtijd krijgen en door de komst van de nieuwe omroepen WNL en PowNed.

Ook moeten de aanpassingen leiden tot meer profilering. In de plannen staat verder onder meer dat Paul de Leeuw een latenightshow gaat maken voor de Vara en BNN, tussen 22.00 en 22.45 uur op Nederland 3. PowNed, dat voorkomt uit weblog GeenStijl, komt daarna met een crossmediaal programma.

EénVandaag van de Tros en de Avro moet daarnaast een meer regionaal karakter krijgen. De EO gaat daarbij mogelijk deelnemen aan EénVandaag. De KRO blaast Brandpunt nieuw leven in. De KRO wilde graag een eigen actualiteitenrubriek maken. Het initiatief van De Telegraaf, WNL, wil ook een eigen rubriek.

Maandag kreeg de raad van bestuur van de Publieke Omroep de plannen te zien. Vandaag praten de omroepdirecteuren over de plannen. Volgens een woordvoerder van de Publieke Omroep is er nog geen besluit genomen