Afghanen verscherpen beveiliging Kabul

Afghaanse troepen hebben vandaag de beveiliging in Kabul verscherpt. De verhoogde beveiliging werd een dag na een brutale aanslag in het centrum van de stad doorgevoerd. Bij de aanslag kwamen twaalf mensen om het leven.

De aanval op Kabul door een handvol vastbesloten opstandelingen legde op een dramatische manier de kwetsbaarheid van de stad bloot. Het vertrouwen van de bevolking in de beveiliging door de overheid en de Amerikaanse bondgenoten werd door de aanslag ondermijnd.

President Hamid Karzai gaf opdracht om het veiligheidsplan van de stad te herzien, maar zei ook dat de Afghaanse troepen moesten worden geprezen voor het voorkomen van een nog grotere ramp.

Ook de militaire chef van de NAVO, James Stavridis, prees de Afghaanse troepen voor het succesvol inperken van het geweld. "De Afghaanse veiligheidstroepen hebben doeltreffend een aanslag van rebellen in het centrum van Kabul gepareerd."

Elders in Afghanistan zijn twee soldaten van het Amerikaanse leger omgekomen door een bermbom. Dit heeft de NAVO vandaag bekendgemaakt. De dood van de twee soldaten brengt het dodental voor 2010 op achttien.