Kogelregen bij overvallen Blerick

In Blerick zijn vanmorgen kort na elkaar twee supermarkten overvallen. Het gaat om een Spar supermarkt en een Aldi. Bij de Spar wisten de dieven niets buit te maken omdat de eigenaar van de winkel de dieven de zaak uitjoeg. Hierbij werd de eigenaar met een wapen bedreigd. Bij een tweede overval even later hadden dieven meer succes, hierbij wisten ze een onbekende buit te veroveren. Bij deze overval is minimaal 5 keer geschoten. Niemand raakte gewond.

De overvallers die het op de Aldi gemunt hadden bedreigden een geldloper en wisten zo een onbekend bedrag buit te maken. De bestuurder van de geldwagen, die buiten wachtte, probeerde tevergeefs de overvallers klem te rijden. De criminelen gingen er toen met een scooter vandoor, om die enkele tientallen meters verder weer achter te laten.

Ook enkele bouwvakkers die daar aan het werk waren werden met een pistool bedreigd. De daders gingen er toen vandoor in een zwarte BMW. Dit bleek uit ooggetuigeverklaringen.

Het is niet bekend of beide overvallen door dezelfde daders gepleegd zijn. Beide keren betrof het twee mannen in zwarte kleding met een bivakmuts op. De politie heeft de zaken in onderzoek. De gemeente Venlo, waar Blerick onder valt, heeft vaker te kampen met overvallen. Dit voorval is al de tiende in ruim een maand tijd.