Megadeth bezig met een Guitar Hero-project

Megadeth heeft een band met Guitar Hero, al in de eerste game was de band te vinden en ook in latere games zijn ze te vinden. Dit is uiteraard niet meer dan logisch, een gitaar-gerichte band als Megadeth leent zich perfect voor de wat moeilijkere nummers in een Guitar Hero-games, met solo's die alle kanten op vliegen en riffjes om je vingers bij af te likken! De vraag of er sprake is van een volledig op de Megadeth gerichte Guitar Hero is dan ook logisch, en hoewel de band bezig is met een project zal het geen Guitar Hero: Megadeth worden.

Op een wekelijks vraag-en-antwoord stukje op de site van de band behandelt frontman Dave Mustaine de vraag. Hij heeft pasgeleden twee besprekingen gehad met hoge pieven binnen de Guitar Hero-franchise en hierin vloeiden de creatieve sappen blijkbaar rijkelijk! Mustaine verklapt niet waar men over gepraat heeft (een DLC album met downloadbare karakters wellicht?) maar hij is in ieder geval lyrisch en hoopt dat zijn platenmaatschappij hem niet in de weg staat. Megadeth heeft namelijk een contract bij Warner en die hebben wel eerder geruziet met Activision over Guitar Hero, toen ging het over de royalties die Warner te laag vond.

I have recently had two very important high-level meetings with the people from Activision and Neversoft, and we are talking about a lot of things, but a Guitar Hero box set is not as attractive to me and the people from Guitar Hero as the new idea that they offered me, as the creative stuff that we are talking about is over-the-moon! I just hope that someone doesn’t stand in the way of this happening. I know that there are a lot of really damaging results from our mothership (Warner) having some legal disputes with YouTube and Guitar Hero to name just a few.

 

Zelfgemaakte Guitar Hero: Megadeth