WK-Kaartjes niet in de uitverkoop

De prijs van WK-kaartjes gaat niet omlaag nu de publieke belangstelling tegenvalt. Ook de eis dat kopers lid moeten zijn van de Supportersclub Oranje blijft van kracht. Dat meldt de KNVB. De FIFA gaat over de prijs van de tickets. Als er kaartjes overblijven geeft de voetbalbond die weer terug aan de wereldvoetbalbond.

Vandaag werd bekend dat ongeveer tweederde van de aan Nederland toegewezen kaartjes voor het WK nog niet zijn verkocht. Voor alledrie de groepswedstrijden zijn ongeveer 2.500 kaarten verkocht, in totaal zo'n 7.500. De KNVB kreeg ruim 22.000 kaartjes toegewezen voor de groepsfase. Ook de Duitse voetbalbond DFB heeft met trage kaartverkoop te kampen. Onze Oosterburen sleten slechts 1.916 kaartjes.

De oorzaak van de matige belangstelling wijt een woordvoerder van de KNVB aan de afstand. "Het is ver weg, kost meer geld en meer tijd om naartoe te gaan. Je kan niet even in je auto stappen en naar Zuid-Afrika rijden."

De KNVB heeft nog tot 7 april om de kaartjes te verkopen aan leden van de Supportersclub Oranje. Tickets die daarna nog over zijn, worden teruggegeven aan de FIFA die ze dan in de vrije verkoop doet. Hoeveel kaartjes de voetbalbond voor die deadline nog verkoopt, durft de woordvoerder niet te zeggen. "Het is een tijd geleden dat er een toernooi ver weg was, omdat we het WK in Japan en Zuid-Korea misten. Daardoor hebben we niet echt een idee hoeveel vraag er is. We hopen dat er bij al onze poulewedstrijden minimaal vijfduizend Oranjefans zijn."