Dj draait Jump tijdens zelfmoordpoging

Een dj uit Manchester heeft zich de woede van zijn luisteraars op de hals gehaald nadat hij het nummer Jump van Van Halen draaide terwijl een vrouw een einde aan haar leven probeerde te maken door van een brug te springen. Agenten probeerden de vrouw op andere gedachten te brengen toen dj Steve Penk, eigenaar van Revolution Radio, het nummer in zijn ochtendshow draaide.

Volgens Penk draaide hij het nummer op verzoek van een luisteraar die in de file stond vanwege de vrouw. Geen enkele motor of auto mocht de brug over zolang de politie de vrouw niet op andere gedachten wist te brengen. Hierdoor onstond een lange file.

Er zijn meerdere klachten binnengekomen bij het radiostation. De dj weigert echter zijn excuses aan te bieden. Hij houdt vol dat men niets achter het draaien van de plaat moet zoeken.

Verschillende organisaties hebben hun afschuw uitgesproken over het voorval. Een psychiatrisch ziekenhuis stapte zelfs naar de Britse mediacommissie. Andere gezondheidsorganisaties beschuldigden de dj van 'een groot gebrek aan compassie en gevoel'.

De 30-jarige depressieve vrouw sprong toch van de brug. Haar zelfmoordpoging mislukte echter, ze brak wel beide benen. "Ze heeft het liedje niet gehoord, dus de actie van de dj was niet van invloed op haar gedrag," zei een politiewoordvoerder.

 

Go ahead, Jump!