Arts bedreigd bij hulp na fatale aanrijding

Twee jongens van achttien en negentien jaar oud hebben zich na een aanrijding ernstig misdragen in het UMC St. Radboud ziekenhuis te Nijmegen. De jongens moesten in het ziekenhuis behandeld worden nadat ze een 50-jarige man uit Arnhem omver gereden hadden. De man stak een zebrapad over toen hij geschept werd door de jongens op een scooter.

De man is overleden aan zijn verwondingen. Terwijl geprobeerd werd het leven van de man te redden, bedreigden de twee jongens een arts en een verpleegkundige. De kiddo's waren sowieso geen lieverdjes, de aanrijding vond namelijk plaats toen ze op de vlucht waren voor de politie.

De twee stonden in het ziekenhuis voortdurend onder toezicht van twee agenten. Toen twintig jongeren, onder wie familieleden, probeerden de eerste hulp van het ziekenhuis binnen te komen ontstond onrust. De groep werd niet binnengelaten. Negen agenten hebben samen met beveiligingspersoneel van het ziekenhuis de groep buiten de deuren weten te houden.

 

Update 18:33:

Ondertussen is er wat meer bekend over het voorval. De twee jongens zitten in ieder geval vast, hun voorarrest is door de rechter-commissaris met drie dagen verlengd. Het tweetal wordt aangeklaagd voor doodslag en roekeloos rijden met als gevolg een dodelijk ongeluk. Hiervoor kunnen ze maximaal vijftien jaar celstraf krijgen.

De scooter waar de jongens op reden was niet voorzien van licht en had geen kenteken. De twee hadden ook geen helm op. Het is nog niet duidelijk wie van de twee de scooter bestuurde. Terwijl ze vluchtten voor de politie reden ze vol gas over de stoep en tegen het verkeer in. De politie wil in het belang van het onderzoek nog niet kwijt hoe de fatale aanrijding precies heeft kunnen gebeuren. De twee agenten die achter de jongens aanzaten hebben het ongeluk in ieder geval niet gezien.

De man die door de scooter aangereden werd en daardoor overleed is Mario van de Geijn. Van de Geijn, die net klaar was met zijn avonddienst bij film- en debatcentrum LUX, liep over het zebrapad naar zijn auto toen hij geschept werd door de scooter. "De verslagenheid bij LUX is enorm. Mario was zeer geliefd, toegewijd en ongelooflijk betrokken bij LUX. Ik geloof niet dat hij ook maar één vijand had," vertelt interim-directeur Jos Albers.

Met dank aan Bard_Yttap en exaCtly voor de submits!