'Der Untergang'-maker lacht om Hitler-parodieën

Regisseur Olivier Hirschbiegel kan wel lachen om alle YouTube-parodieën op zijn film 'Der Untergang', waarin hij de laatste dagen van Hitler verfilmd heeft. Dat vertelde de Duitse regisseur in een interview met het tijdschrift New York Mag.

In het uit 2004 stammende 'Der Untergang' zit een scène waarin Adolf Hilter doorkrijgt dat hij de oorlog aan het verliezen is. Hierop ontsteekt hij in woede en geeft hij iedereen er van langs. De scène is inmiddels tientallen keren gebruikt voor YouTube-parodieën, waarin Engelse ondertitels een totaal andere draai geven aan de gesproken Duitse tekst.

"Je kunt geen beter compliment krijgen als regisseur", zegt de 52-jarige regisseur over de persiflages op zijn werk. De filmmaker probeert alle Hitler-parodieën op YouTube bij te houden. "Elke keer als er een nieuwe verschijnt stuurt iemand me wel een link. Ik heb er volgens mij wel 145 gezien."

Hirschbiegel's favorieten zijn het filmpje waarin Hitler geen kaartjes meer kan krijgen voor de Billy Eliott-musical op Broadway en degene waarin hij hoort van het overlijden van Michael Jackson. Andere populaire Hitler-persiflages zijn degene waarin de dictator zich boos maakt over Kanye West die Taylor Swift in de rede valt, en degene waarin hij zijn gal spuwt over de eerste trailer voor 'Avatar'. Ook is er zelfs een parodie waarin Hitler erachter komt dat hij op YouTube het mikpunt van spot is van tal van parodie-filmpjes.

 

Submitter:  Bron: Novum