Marko: "Alguersuari blijft bij Toro Rosso"

Nick Heidfeld en Bruno Senna zijn niet in beeld om het tweede stoeltje bij Scuderia Toro Rosso in te nemen. Dit nieuws meldt de motorsport-adviseur van Red Bull dr. Helmut Marko. De Oostenrijker meldt dat in plaats van dit duo Jaime Alguersuari voor het Italiaanse team zal blijven rijden.

"Het zal Alguersuari worden. Er zijn nog enkele contractuele details die opgelost moeten worden, maar zoals het nu staat wordt het Alguersuari," zei hij. Nick Heidfeld was nooit een serieuze optie bij Toro Rosso. "Het heeft niets van doen met zijn kwaliteit als coureur. Toro Rosso is puur en alleen een junior team van Red Bull. Het budget en vele andere dingen zijn daar mee in overeenstemming."

Er doken ook geruchten op dat Bruno Senna de overstap wilde maken van het naar verluidt in financiële problemen zittende Campos Meta naar Toro Rosso. Marko verwijst de geruchten hierover naar de prullenbak. De Oostenrijker ging tot slot wel uitgebreid in op de verhalen rond voormalig Red Bull-protegé Mirko Bortolotti. "We hebben hem een stoeltje in de F2 aangeboden, maar daarvoor moest hij wel naar Milton Keynes verhuizen, waar de andere rijders zoals Ricciardo en Hartley verblijven. Zij testen allemaal in de simulator en doen andere dingen, zodat we ze kunnen vergelijken. Bortolotti weigerde naar Engeland te gaan en daar houdt het verhaal voor hem dan op."