Zomer: "Schuldgevoel weg na doelpunt"

Ramon Zomer speelde gisteren een prominente rol in de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. De verdediger van de Nijmegenaren veroorzaakte de strafschop voor Vitesse, maar scoorde aan de andere kant de winnende treffer voor zijn ploeg. Daarmee werkte hij de nare nasmaak van de treffer van Vitesse resoluut weg.

Zomer beging al vroeg in de wedstrijd een overtreding op Lasse Nilson volgens scheidsrechter Roelof Luinge. De Zweed schoot vervolgens de strafschop binnen. "Tja, dan kun je echt wel even door de grond zakken, zeker in zo’n wedstrijd", aldus Zomer op de clubsite van NEC. "Hij zoekt slim mijn been op natuurlijk, maar ik kan niet ontkennen dat het een terechte strafschop was. Het was dan wel geen zware overtreding, maar hij gaat wel over m’n been."

Zomer herstelde zich door niet in paniek te raken en de assist te verzorgen bij de gelijkmaker van Saïdi Ntibazonkiza. "
Zelf heb ik niet echt lekker gespeeld, maar dan ben je extra blij als je vervolgens nog bij twee doelpunten betrokken bent", aldus de oud-FC Twente speler.

"
Nadat je een penalty hebt veroorzaakt is de ontlading wel extra groot als je dan bij zo’n doelpunt betrokken bent. Je loopt toch met een soort schuldgevoel over het veld en op die manier maak je het toch weer een beetje goed. Als je dan ook nog de 2-1 maakt dan kan het helemaal niet meer stuk."