Smolders stapt uit Tilburgse politiek

Hans Smolders stapt uit de Tilburgse politiek. De voormalig chauffeur van Pim Fortuyn noemt als reden aanhoudende en toenemende gezondheidsklachten.

Daarom zou het onverantwoord zijn om "verder te gaan met politiek die tot mijn grote frustratie grotendeels beoefend wordt door onbekwame, hoogopgeleide dommeriken". Hij kondigt verder in hoofdletters aan nooit meer te stemmen "zolang deze schijndemocratie heerst".

Smolders ligt in de clinch met de onlangs opgestapte burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman. Smolders is woedend omdat de lokale media volgens hem niet de waarheid schrijven.

Ruud Vreeman stapte op als burgemeester van Tilburg omdat hij de raad onvolledig inlichtte. Hij had niet verteld dat de bouw van het Midi-theater fors duurder zou uitpakken omdat hij bang was dat het college dan zou vallen, terwijl dat op dat moment slecht uitkwam.

Rond die tijd had hij naar eigen zeggen een telefoontje uit Amerika gehad. Een bedrijf dat een reusachtig winkelcentrum in Tilburg wil bouwen liet volgens Vreeman weten door Smolders te zijn benaderd. Hij zou hebben aangeboden zijn steun aan de plannen te geven, in ruil voor 75 duizend euro.

Vreeman wilde niet dat de volgens hem corrupte Smolders aan het roer zou komen en besloot daarom de raad niet in te lichten over de hoger uitgevallen kosten. Vanwege het lopende onderzoek naar Smolders zei hij ook niets over het telefoontje uit Amerika. Smolders wees erop dat het telefoontje uit Amerika pas kwam nadat de burgemeester had besloten de raad niet te informeren.

Aan de lokale media, waaronder het Brabants Dagblad, legde hij een ultimatum op: ze moesten "de waarheid" schrijven, anders zou Smolders opstappen. Het Brabants Dagblad toonde zich niet onder de indruk.

De vice-fractievoorzitter van de Lijst Smolders Peter van den Hoven heeft volgens Smolders ook geen zin door te werken "in het huidige smerige politieke klimaat". De Lijst Smolders doet daarom niet mee aan de verkiezingen van dit jaar.