Moss: "Terugkeer zal Schumi lastig vallen"

Sir Stirling Moss denkt dat Michael Schumacher een moeilijker tijd in de Formule 1 tegemoet zal gaan dan hijzelf en de buitenwereld voor ogen heeft. De 41-jarige Duitser keert na drie jaar afwezigheid terug in de sport waarin hij zeven wereldtitels behaalde. Dit jaar rijdt hij niet voor Ferrari, maar voor Mercedes Grand Prix dat deze winter doortastender bleek.

Nico Rosberg is de teamgenoot van Schumi en daar ligt volgens Moss een potentieel probleem op de loer. "Tot nu toe had Michael nooit een snelle nummer twee naast zich. Rubens Barrichello was een fantastische nummer twee en soms versloeg hij hem wel, maar hij was nooit zo snel als bijvoorbeeld Vettel (of Rosberg, red.), dus dat wordt interessant om te zien," zei Moss tegen GPUpdate.

"Ik denk dat het een stuk lastiger gaat worden dan hij denkt, al is hij niet dom en moet hij het in overweging hebben genomen. Ik kan hem begrijpen dat hij terug wil komen, omdat het een fantastische sport is, maar of het verstandig was ... de tijd zal het leren."