Brit rent 832 kilometer in tredmolen

Een opmerkelijke benefietactie van een Britse ex-militair krijgt mogelijk een plaatsje in het Guinness Book of World Records. De man rende namelijk zeven dagen lang achter elkaar in een tredmolen, waarbij hij een afstand van ruim 832 kilometer aflegde. Hiermee verbreekt hij het oude record dat op 753 kilometer stond.

De 35-jarige Mike Buss rende zeven dagen lang twintig uur per dag in de tredmolen. Deze stond in een winkelcentrum. Hij wilde met deze bijzondere 'sponsorloop' geld inzamelen voor een liefdadigheidsinstelling die hulp biedt aan gewonde Britse militairen. Buss liep zelf en gehoorbeschadiging op in 1997 bij een aanslag in Noord-Ierland.

Dit is niet de eerste keer dat Buss een plaatsje kan krijgen in het Guinness Book of World Records. Zijn naam is al meerdere keren vermeld door buitengewone fysieke prestaties. Zo heeft hij een bijzondere prestatie neergezet door te rennen met een plunjezak en rende hij een lange afstand in een CBRN-pak (CBRN staat voor chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair).