Brundle: "F1 gaat geweldig seizoen tegemoet"

Voormalig coureur en huidige BBC-commentator Martin Brundle kijkt uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Het seizoen 2010 brengt liefst vier (voormalig) wereldkampioenen aan de start, alsmede andere kanshebbers zoals Sebastian Vettel en Felipe Massa, waardoor de kwaliteit van het startveld hoog mag worden genoemd.

"Er waren jaren dat toen ik nog coureur was niet zo erg naar het seizoen uitkeek als nu. Er zijn nu vier wereldkampioenen op de grid die een race of het kampioenschap kunnen winnen. We hebben Lewis Hamilton tegen Michael Schumacher, iets wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. We hebben Schumacher tegen Ferrari, waar we verwachtten dat hij altijd bij Ferrari zou blijven en alle jonkies die Schumacher willen verslaan. Er zijn zoveel gevechten. Er is nog McLaren versus Mercedes," zei Brundle die het nieuwe seizoen erg spannend ziet worden.

"Het zal een jaar worden met intense rivaliteit, er zijn nieuwe teams op de grid, dus we kunnen een volledige grid met 26 rijders hebben, tenminste de eerste races." De Brit denkt dat de teruggekeerde Schumacher vele jonge coureurs achter zich zal gaan laten. "Hij zal niet langzamer geworden zijn. Hij is al sinds zijn tienerjaren in een zeer goede conditie en vergeet niet dat het net zoiets is als zwemmen of fietsen." Daarnaast is er de rivaliteit tussen McLaren-teamgenoten Lewis Hamilton en Jenson Button die voor veel vermaak zal kunnen gaan zorgen.