Feyenoord-amateur wordt prof in Kirgizië

Kenan Koseoglu, speler van zondaghoofdklasser SC Feyenoord, wordt profvoetballer in Kirgizië. De technisch vaardige buitenspeler speelt vanaf komende week voor FK Abdish-Ata. Koseoglu is onder de naam Rathinho tevens bekend als straatvoetballer.

De 24-jarige Koseoglu komt terecht bij de bekerwinnaar van 2007 en 2009. FK Abdish-Ata is gevestigd in de stad Kant en hoopt dit seizoen kampioen van Kirgizië te worden. Tevens wil men deelname aan de Aziatische Champions League afdwingen. Koseoglu speelde in Nederland behalve voor SC Feyenoord ook in de jeugdopleiding van FC Dordrecht en Excelsior. Tevens is hij actief met Soccershowdown, een verzameling straatvoetballers die over de wereld reist om demonstraties te geven.

Koseoglu is blij met de kans die FK Abdish-Ata hem biedt: "Een droom die uitkomt. Ik heb altijd de wens gehad om profvoetballer op het veld te worden. Ik zal proberen de mensen met mijn spel te vermaken, maar ik wil ook met veel rendement voor het team spelen. Ik pak deze kans met beide handen aan en hoop dat dit het begin is van een mooie profcarrière die nog lang mag duren. Natuurlijk zal ik mijn familie, vrienden en mijn collega’s bij Soccershowdown missen. Kirgizië ligt helaas niet naast de deur."