Borsato heeft fiscus enorm genaaid

Marco Borsato heeft het de Belastingdienst jarenlang niet leuker gemaakt. Hij wist miljoenen euro's uit de handen van Vadertje Staat te houden door de inkomsten van zijn cd-verkoop op Curaçao te incasseren. Dankzij dit gesjoemel hoefde hij nauwelijks een cent af te dragen aan de fiscus.

Dit hebben diverse ex-werknemers van het The Entertainment Group (TEG) verklaard. Het artiestenbureau, waar Borsato mede-eigenaar van was, ging eind vorig jaar failliet. Hierna verklaarde hij bijna al zijn centjes te zijn kwijtgeraakt, maar onze vrienden van de Belastingdienst ontdekten nog enkele miljoenen op het Antilliaanse eiland. Toen de zanger hiervoor op het matje werd geroepen, besloot hij een deal met hen te maken. Hij schoof de fiscus twee miljoen euro toe en betaalde hiermee zijn verborgen inkomsten af.

Eric Keyzer, Borsato's advocaat, heeft de belastingontduiking inmiddels bevestigd. Volgens hem liet zijn cliënt zijn geld op Curaçao beheren omdat hij bezig was met een internationale zangcarrière. "Hem werd geadviseerd om met het oog op een beoogde internationale doorbraak zijn royalty's te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap", beweert Keyzer.

Peace Marco
"Zoveel miljoen kun je krijgen, geen cent meer" (Foto: Novum)