Cocaïne gevonden in Kennedy Space Center

In Amerika lopen blijkbaar astronauten rond die zich ook wel eens figuurlijk in hogere sferen wilden begeven. Het Kennedy Space Center heeft namelijk cocaïne aangetroffen in een deel van het gebouw.

De zogeheten Orbiter Processing-faciliteit is zwaar beveiligd. Slechts tweehonderd mensen hebben toegang tot het gedeelte waar men de laatste hand legt aan de spaceshuttles.

"Dit is een zeldzaam en geïsoleerd incident", zegt Bob Cabana, directeur van het Kennedy Space Center. "We zoeken deze zaak tot de bodem uit. Wel wil ik even benadrukken dat het werk hier in het Kennedy Space Center wordt gedaan door een fantastisch en toegewijd team."

Alle personen die toegang tot de hal hebben, hebben een drugstest moeten ondergaan. Geen van de tweehonderd medewerkers bleek onder invloed te verkeren. Op dit moment is men in de basis bezig de Discovery klaar te stomen voor een vlucht in maart, maar "wij denken niet dat dit incident uitwerking heeft op de lancering van Discovery."

Mocht NASA de dader op heterdaad betrappen, dan is diegene nog niet jarig. "NASA heeft een zero-tolerance beleid als het gaat om illegaal drugsgebruik", verklaart NASA-woordvoerder Allard Beutel.