Roofvogels vergiftigd in Nunspeet

Een 64-jarige man uit Nunspeet had zo genoeg van roofvogels dat hij maar één uitweg zag: gif. De reden van zijn daad waren de aanvallen van de roofvogels op zijn 'dure postduiven'.

Om van de roofvogels af te komen plaatste de man een dode, met gif behandelde, postduif op een paal in een weiland. Hiermee lokte hij de roofvogels die in het duifje wel een lekker hapje zagen. De gulzige vogels legden stuk voor stuk het loodje na het snoepen van het aas.

De man werd uiteindelijk opgespoord door het milieuteam van de politie die samen met het Groennetwerk (buitengewoon opsporingsambtenaren), de AID en de provincie Gelderland een onderzoek had opgezet naar de dood van de roofvogels.

De politie heeft inmiddels proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens het doden van beschermde inheemse vogels en omdat de man verboden gif in zijn bezit had. In de woning van de man werd namelijk een grote hoeveelheid gif aangetroffen dat in Nederland al jaren niet meer gebruikt mag worden.

Het is niet bekend hoeveel vogels uiteindelijk door de daad van de man om het leven zijn gekomen. Ook is het nog niet bekend of het ook andere dieren (zoals honden en katten) door het handelen van de man zijn gestorven. De politie zet het onderzoek voort.