Mancini: "Hoge transfersom geen garantie voor basisplaats"

Hoewel Robinho in de zomer van 2008 voor 42 miljoen euro naar Manchester City gehaald werd, geeft dat recordbedrag geen garantie op een basisplaats. Trainer Roberto Mancini heeft aangegeven dat ook de Braziliaan gewoon zal moeten vechten voor een basisplaats.

Met 42 miljoen euro is de transfer van Robinho een record bij City. "Hoeveel een speler heeft gekost is niet belangrijk", vertelde Mancini op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Everton. "Wat je betaalt is alleen belangrijk om te laten zien dat je iets voorstelt. Het belangrijkste is dat de speler hard werkt en goed speelt."

Door het goede spel van Carlos Tévez staat Robinho niet altijd in de basis. Ook tegen Middlesbrough zat de Braziliaan op de bank. "Voor de wedstrijd tegen Middlesbrough had Robinho wat lichte klachten. Daardoor had hij ook twee of drie dagen niet getraind. Het is mogelijk dat hij morgen weer speelt. Het is wel moeilijk om een keuze te maken op die positie aangezien ik daar zes goede spelers voor heb die in aanmerking komen om te spelen."

Na een stroeve start bij Manchester City lijkt Tévez nu zijn plaats gevonden te hebben. "Ik weet dat het niet altijd mogelijk is om drie keer in een wedstrijd te scoren, maar Tévez moet proberen om deze vorm vast te houden."