Mega Man Zero vier maal samengepropt in DS-collectie

Mega Man-fans kunnen hun hart ophalen de aankomende tijd. Sowieso kunnen wij in maart nogmaals genieten van een nieuw retro-avontuur van Mega Man met Mega Man 10, die downloadbaar zal zijn voor de Wii, Xbox 360 en Playstation 3. Alleen houdt het daar niet op. Wie namelijk de Mega Man Zero-serie heeft gemist op de Game Boy Advance kan in de toekomst alsnog alle vier de delen uit de Mega Man Zero spelen op zijn Nintendo DS met de Mega Man Zero Collection. Of deze collectie nog extras of bijvoorbeeld verbeterde graphics met zich zal meebrengen is helaas nog niet bekend.

Mega Man Zero

De Mega Man Zero-reeks liep van 2002 tot 2005 en werd toentertijd enorm bejubeld, omdat de gameplay een terugkeer maakte naar de formule van de originele Mega Man-reeks, terwijl de serie ook voldoende vernieuwing met zich mee bracht. Het verhaal van de Zero-reeks vervolgt de verhaallijn van de Mega Man X-reeks en heeft voor een platform/schietspel-game een relatief uitgebreid verhaal.

Het eerste deel wijkt misschien het meeste af qua opbouw van de levels, omdat zij elkaar opvolgen in plaats van de bekende levelkeuze die men gewend is van de originele reeks. Vanaf Zero 2 werd dit wel gecorrigeerd en keerde men weer een beetje terug naar de oude formule. Sommige Mega Man-puristen hadden er wel wat moeite mee dat Capcom met de Zero-spellen afstapte van de standaard traditie waar men bij de levelkeuze van tevoren weet wie de robotmasters (eindbaas) zijn. Tevens werd er geen gebruik meer gemaakt van de standaard robotmaster-namen zoals: Cut Man of Air Man, maar koos men nogmaals, zoals bij de X-serie, voor nogal exentrieke namen zoals: Blizzack Staggroff, Burble Hekelot en Devilbat Schilt.

Over het algemeen wijken alle Mega Man Zero-delen niet enorm van elkaar af, maar zit er wel een zekere graad van variatie in de wapens die Zero krijgt en de manieren waarop hij zijn krachten in ieder spel uibreid. Ook heeft de reeks, zoals men misschien gewend is van de Mega Man-spellen, een behoorlijk uitdagende moeilijkheidsgraad die zelfs de beste gamers in het stof zullen doen bijten. Bijzonder aan deze serie is ook dat deel vier daadwerkelijk de verhaallijn afsluit, terwijl dit een zeldzaamheid is in de gehele Mega Man-reeks.

De Mega Man Zero Collection zal op 22 april in Japan uitkomen. Helaas is een Amerikaanse of Europese releasedatum nog niet vrijgegeven.