Marco Borsato is Twitteraar van het Jaar

Na Twitter-artiest van het jaar is Marco Borsato nu ook verkozen tot dé twitteraar van het jaar. Gisteravond ontving de zanger, die zeer actief is op de microblogspot, de titel in Theater Carré. Enkele duizenden gebruikers van Twitter gaven Borsato hun stem.

Borsato werd omschreven als 'grappig, goudeerlijk, opvallend en vooral trouw aan zijn Twitter'. Andere kanshebbers op de titel waren, onder minder bekende gebruikers van het medium, schrijver en ex-FOK!ker Nico Dijkshoorn, radio-dj Michiel Veenstra en politicus Femke Halsema. Op 1 januari werd Borsato al verkozen tot de meest gewaardeerde artiest op Twitter.

"Twitteren is voor mij een geweldige manier om met mijn achterban te communiceren", reageerde Borsato op zijn overwinning. "Leuke berichtjes, grapjes of belevenissen die niet een volledige update op mijn website waard zijn, kan ik nu toch aan mijn volgers laten weten."

De verkiezing begon voor de initiatiefnemers als een grap. Toen binnen een paar dagen al twintigduizend stemmers hun mening hadden laten blijken werd de wedstrijd serieus.

Borsato Twitteraar
Marco kan weer lachen