Angenent Classic: nog 14 man in koers

Om 8 uur vanmorgen is in Hoogmade de Henk Angenent Classic van start gegaan. Deze wedstrijd over 200 kilometer kan na een kleine twee uur schaatsen al als extreem zwaar worden betiteld. Om 8 uur stonden er 27 rijders aan de start van deze eerste aflevering van een nieuwe klassieker.

Na ronde één moest er al een schaatser uitstappen vanwege rugklachten en dit aantal liep al snel op. Om 9.45 uur met nog 23 ronde op de borden was het Johan Bakker die als vierde de Angenent Classic verliet. Ook Sandor Stuut besloot om even voor tien uur dat het genoeg was geweest. Het peloton bestond na een tweetal uur schaatsen dus uit nog maar 23 schaatsers.

Door de vele natuurijs-wedstrijden die er de afgelopen periode zijn gehouden is het natuurlijk ook maar de vraag of deze wedstrijd helemaal lekker in de agenda past. Gisteren nog was het merendeel aanwezig in Elburg bij de Veluwemeertocht en een dag eerder in Surhuisterveen waar ook een natuurijsmarathon werd verreden. Twee tochen van honderd kilometer en dan vandaag een tocht van tweehonderd kilometer lijkt voorlopig iets teveel van het goede.

Update @ 11.35

Met nog een kleine 70 kilometer te gaan is het peleton geslonken tot 14 man. Het peloton zit ondanks regelmatige uitlooppogingen van rijders nog altijd netjes bij elkaar.