'Saban B. runt disco in Turkije'

De gevluchte vrouwenhandelaar Saban B. runt met een bende een disco in Turkije. Dat schrijft De Telegraaf, die stelt dat zijn disco in de onder jongeren populaire badplaats Antalya is gevonden. Justitie stuurde volgens de krant in november al een delegatie naar de Turkse plaats. Het bezoek zou wel verklaren waarom B. niet op de lijst van meest gezochte criminelen is geplaatst.

In dezelfde maand werd volgens de krant duidelijk dat B. niet naar Nederland kan worden gehaald. Turkije levert namelijk geen onderdanen uit. Justitie heeft wel voor negenhonderdduizend euro beslag gelegd op vastgoed van de crimineel in Turkije.

De vrouwenhandelaar werd in 2008 door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor uitbuiting van minstens negentig vrouwen. In september nam hij de benen tijdens een verlof, het gerechtshof in Arnhem had het risico dat hij zou vluchten verkeerd ingeschat.

In oktober werd B. bij verstek veroordeeld tot nog eens acht jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in een internetcafé in Amsterdam en twee gevallen van vrouwenhandel.