Twee meter sneeuw in Japan

In Nederland klaagt men steen en been over het beetje sneeuw dat er de afgelopen tijd gevallen is, maar die hoeveelheid sneeuw is helemaal niets vergeleken met wat er in Japan op de grond ligt. In de gebieden rond de Japanse Zee ligt nu namelijk meer dan twee meter sneeuw. Het betreft hier vooral plaatsen in het noordoosten en midden van Japan. In het bergdorpje Tsunan, dat in de prefectuur Niigata ligt, is maar liefst 273 centimeter sneeuw gemeten.

De hoeveelheid sneeuw die in het land van de rijzende zon gevallen is zorgt niet alleen voor overlast, maar ook voor enkele records. In de stad Gujo, in de prefectuur Gifu, is met 168 centimeter de meeste sneeuw in januari ooit gemeten. Een heel stuk minder viel in Shimkappu, maar ook hier zorgde de 93 centimeter voor een record.

Deze cijfers kunnen nog oplopen, want het sneeuwt nog steeds in Japan. Ook morgen wordt er nog sneeuw verwacht. Als je je niks kunt voorstellen bij deze gigantische hoeveelheden sneeuw, bekijk dan bijvoorbeeld deze foto van een telefooncel eens. Voor meer foto's kun je terecht op Snow Japan Photos.