Coldplay weer aangeklaagd

Coldplay is voor de vierde keer aangeklaagd wegens plagiaat. Dit keer beweert een onbekende producent dat de Britten hun hits 'Yellow', 'Clocks' en 'Trouble' gestolen hebben.

Producer Sammie Lee Smith stapte gisteren naar de rechter in Los Angeles, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Smith, die zich 'nog onbekend' maar 'zeer getalenteerd' noemt, beweert dat hij de drie hits heeft geschreven. Coldplay zou de nummers gestolen hebben, maar over hoe de Britten dat gedaan hebben zegt Smith niets.

De producer eist dat Coldplay per direct stopt met het spelen van 'Yellow', 'Clocks' en 'Trouble', enkele van hun grootste hits. Ook eist Smith een schadevergoeding, een bedrag is onbekend.

Coldplay heeft ervaring met claims van plagiaat. De band werd in 2008 twee keer aangeklaagd. Een band en een gitarist beweerden dat zij verantwoordelijk waren voor Coldplays monsterhit 'Viva La Vida'. Vorig jaar claimde ook Cat Stevens dat Coldplay delen van zijn nummers kopieerden voor 'Viva La Vida'. Stevens vergaf de Britten het plagiaat.