Voorlopig nog geen einde aan winterweer

Het winterse weer is nog niet voorbij. Vandaag trekt er tegen de avond vanuit het zuiden sneeuw over het land en blijft er kans op gladheid en stuifsneeuw, waarschuwt het KNMI. Het gaat overdag vooral in het zuiden licht dooien maar 's nachts duikt de temperatuur weer onder het nulpunt.

Zo lijkt het erop dat het witte winterlandschap nog wel even in stand blijft. Ook schaatsliefhebbers kunnen nog wel even aan hun gerief komen. Morgen nemen de marathonschaatsers het tegen elkaar op tijdens de wedstrijd op het Veluwemeer in het Gelderse Elburg.

Ondanks dat de KNSB waarschuwt voor gevaarlijk ijs, wordt er ook op andere plekken in het land volop geschaatst. De voorspelde lichte dooi en sneeuw van de komende dagen zal de ijskwaliteit echter geen goed doen.

Voor volgende week is er volgens het KNMI vijftig procent kans op het aanhouden van het kwakkelweer met temperaturen rond het vriespunt, en vijftig procent kans op een iets kouder weertype.  De kans op een warmer en zachter weerbeeld is daarmee nihil.


Voor meer winterfoto's kijk je in dit en dit topic. (Foto: ©Danny Roodbol)